18.7.2024, torstai.
 
Torstairastit

Säätila Satakunnassa


© Ulvilan Ura 2024
Suunnistus


NuortenJukola2015.jpg


SUUNNISTUS LAJINA:

Suunnistus on monipuolinen ja kasvava kestävyys- ja kuntoliikunta muoto koko perheelle. Suunnistuksessa yhdistyy suunnittelu- ja hahmotuskyky fyysisten kunto-ominaisuuksien kanssa. Tuo ajatuksen ja fysiikan yhteistyö erottaa suunnistuksen lähes kaikista muista kestävyyslajeista. Suunnistus on: hyvän suunnitelman,  sen onnistuneen toteutuksen sekä oman fyysisen kunnon yhdistämisestä parhaimillaan. Rastin löytyminen tuo aina palkinnon onnistumisesta, joka ruokkii aina hakemaan haastavampia suunistustehtäviä. 

KILPASUUNNISTUS:
Kilpaileminen kuuluu aika olennaisesti suunnistukseen, mikäli haluaa kehittyä ja hakea vaativimpia haasteita. Ulvilan Ura tukee kilpailijoita vuosittain tarkennettavan kulukorvaussäännön mukaisesti. 
- vakuutuksellinen Nuori Suunta-korttin alle 14-vuotiaille  
- AM-, SM-, kansallisten (rajoitetusti) kilpailuiden osallistumismaksut 
- leirityskustannuksista seura maksaa osan kuitteja vastaan
- seuran kilpa- ja harjoitteluasuista osan
- seuratoimintaa kehittävät koulutuskustannukset

KUNTOSUUNNISTUS:
Kuntosuunnistus on taas loistava laji kehitää ja ylläpitää terveyttä liikkumalla luonnossa. Lähi kuntorasteilla saa helposti tehtyä pari kertaa viikossa yli tunnin tehokkaan kuntoliikuntasuorituksen. Kuntorasteija järjestää alueen suunnistusseurat. Ulvilan Uran kuntosuunnistukset Porin Seudun Torstairastit on hyvä tapa kehittää suunnistustaitoa ja kuntoa. Kuntosuunnistuksessa tarvitset vain normaalit lenkkivarusteet ja reipasta mieltä. Ratavaihtoehtoja on yleensä 3-5 kpl, lyhyestä 2-3 km helposta radasta, aina 6-7 km haastavampaan rataan. Tutustu kuntorasti tarjontaan www.rastilippu.fi

SUUNNISTUSHARJOITUKSET
Ulvilan Uran harjoitukset pyörivät ympäri vuoden. Harjoitukset sopivat yleensä nuorista aikuisiin ja tukevat liikuntamäärän ja tavoitteellisen harjoittelun kasvattamista.