1.3.2024, perjantai.
 
Torstairastit

Säätila Satakunnassa


© Ulvilan Ura 2024
Suunnistus


NuortenJukola2015.jpg

ULVILAN URAN SUUNNISTUS ASIAT:

Seura tukee urheilijoita kilpailu- ja leirikulujen kustannusten osalta .

ILMOITTAUTUMISET:
SM-, kansallisiin suunnistus- ja hiihtosuunnistuskilpailuihin (jotkut AM-kisat) ilmoittautumiset tehdään itse suunnistusliiton tietojärjestelmään IRMAAN. 
Ohjeita IRMAsta löytyy liiton sivuilta www.suunnistusliitto.fi

LISENSSIT JA VAKUUTUKSET:
Seura lunastaa vakuutukselliset Nuori Suunta-kortit alle 14-vuotiaille (-02 ja jälk. syntyneet). Aikuiset ja muut nuoret luvastavat itse lisenssit IRMASTA ja voivat sitä kautta ottaa myös lisenssivakuutuksen. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SUUNNISTUS LAJINA:

Suunnistus on monipuolinen ja kasvava kestävyys- ja kuntoliikunta muoto koko perheelle. Suunnistuksessa yhdistyy suunnittelu- ja hahmotuskyky fyysisten kunto-ominaisuuksien kanssa. Tuo ajatuksen ja fysiikan yhteistyö erottaa suunnistuksen lähes kaikista muista kestävyyslajeista. Onnistumisia tulee hyvän suunnitelman ja sen onnistuneen toteutuksen, sekä oman fyysisen kunnon yhdistämisestä parhaiten. Rastin löytyminen tuo aina palkinnon onnistumisesta, joka ruokkii aina hakemaan haastavampia suunistustehtäviä. 

KILPASUUNNISTUS:
Kilpaileminen kuuluu aika olennaisesti suunnistukseen, mikäli haluaa kehittyä ja hakea vaativimpia haasteita. Ulvilan Ura tukee kilpailijoita vuosittain tarkennettavan kulukorvaussäännön (yllä) mukaisesti. 
- vakuutuksellinen Nuori Suunta-korttin alle 14-vuotiaille  
- AM-, SM-, kansallisten (rajoitetusti) kilpailuiden osallistumismaksut 
- leirityskustannuksista seura maksaa osan kuitteja vastaan
- seuran kilpa- ja harjoitteluasuista osan
- seuratoimintaa kehittävät koulutuskustannukset

KUNTOSUUNNISTUS:
Kuntosuunnistus on taas loistava laji kehitää ja ylläpitää terveyttä liikkumalla luonnossa. Kuntorasteilla saa helposti hoidettua 1-2 kertaa viikossa yli tunnin tehokkaan kuntoliikuntasuorituksen. Kuntorasteija järjestää alueen suunnistusseurat. Ulvilan Uran kuntosuunnistukset Porin Seudun Torstairastit on hyvä tapa kehittää suunnistustaitoa ja kuntoa. Kuntosuunnistuksessa tarvitset vain normaalit lenkkivarusteet ja reipasta mieltä. Ratavaihtoehtoja on yleensä 3-5 kpl, lyhyestä 2-3 km helposta radasta, aina 6-7 km haastavampaan rataan.
Lähialueen muita kuntorastitapahtumia mm. Raskan Maanantairastit 


SUUNNISTUSKOULU
Ulvilan Ura järjestää suunniostuksen alkeisopetusta keväästä syksyyn. Lisätietoa ja aikataulut Suunnistuskoulusta  löytyy netistä.

SUUNNISTUSHARJOITUKSET
Ulvilan Uran harjoitukset pyörivät ympäri vuoden, joista löytyy lisätietoa myös netistä, Suunnistuskoulun sivuilta. Harjoitukset sopivat yleensä nuorista aikuisiin ja tukevat liikuntamäärän ja tavoitteellisen harjoittelun kasvattamista.ULVILAN URAN SUUNNISTUKSESSA MUKANA: